Utskifting av oljefyr

Fyrer du med olje? I dag finnes det mange miljøvennlige og rimelige alternativer. Vi hjelper deg gjerne med å finne en løsning som passer for din bolig.

Slutt på oljefyring fra 2020

Oljefyring som varmekilde i privatboliger blir forbudt fra 2020. Det er derfor flere grunner til at du bør vurdere andre varmekilder hvis du benytter deg av oljefyring i dag. 

oljefri.no og norskvvs.no finner du ytterligere informasjon om regjeringens forslag hvis du ønsker å lese mer om det.

Hvilken varmeløsning passer best for deg?

Vi i Hundven og Monsen kan gi deg råd og veiledning om mulige løsninger. En varmeløsning som passer hos naboen er ikke nødvendigvis den samme som er optimal der du bor. Det er derfor lurt å ta utgangspunkt i dine boforhold, både med tanke på boligkonstruksjon, beliggenhet, værforhold osv. Ønsker du en befaring hjemme hos deg, kan vi være behjelpelig med det. 

Slik velger du riktig varmeløsning »

Spar penger og vær miljøvennlig samtidig

En oljefyr i en vanlig norsk enebolig slipper ut 6,4 tonn CO2 i løpet av et år. Hvis du velger å investere i en nyere oppvarmingsløsning sparer du både penger og miljøet. For en gjennomsnittsfamilie kan de årlige oljefyringsutgiftene fort komme opp i over 20 000 kroner. Kanskje har du også en gammel oljefyr som har begynt å fuske litt og som forårsaker ekstra utgifter til service? Da har du enda en grunn til å bytte den ut. 

Skifte ut et gammelt oljefyranlegg?

Enkelte kommuner har støtteordninger hvor du kan søke om bidrag til å skifte ut oljefyren. Det kan derfor være lurt å sjekke ut hva som gjelder i din kommune. Enova gir også støtte til forskjellige energitiltak. Det kan du lese mer om her.